Previous Next

Ема Апостолова от V „а“ клас и Невин Емирова от VII „б“ клас са участници в заключителния етап от НС „Лаборатория за изкуство“

На 1 и 2 юни, в деня на детето и на Христо Ботев, се проведе заключителния етап от НС „Лаборатория за изкуство“, което се организира от МОН. Състезанието се провежда за четвърти път, като в него участват ученици от IV, V, VI, VII и X клас. Минава се през три етапа – общински, областен и национален. До престижния последен кръг, където мерят сили най-талантливите малки художници, се минава през арбитражна комисия, която определя изпратените за националния кръг творби. Темите на тазгодишното издание бяха свързани с предмета история и цивилизации за всеки отделен клас.
Националният кръг се проведе в живописния крайморски град Бургас, град на видни художници, поети и музиканти. Сред отличените ученици от цяла България бяха и Ема Апостолова от V „а“ клас и Невин Емирова от VII „б“ клас от СУ „Вичо Грънчаров“. На 01.06. 2024, в Драматичен театър „Адреана Будевска“, тържествено се откри националният етап на НС „Лаборатория за изкуство“. В края на програмата се връчиха грамоти на всички ученици стигнали да национален кръг. Нашите момичета ще се борят за място в националния кръг сред сериозна конкуренция от цялата страна. Състезателната част се състоя на 02.06.2024 г и е в два кръга – тест и изобразителна задача по зададена тема.
Да пожелаем на нашите ученички да се класират на най-добрите места на национално равнище, но и да не успеят в този етап, те вече са победители, стигайки дотук. Всяка от тях е успяла да пребори сериозна конкуренция от цялата Великотърновска област. Нека продължават да творят и да участват още много състезания в областта на изобразителното изкуство. Много успехи им желаем!

Свържете се с нас

5100 Горна Оряховица, България
ул. "Цар Освободител" 6

  • dummy+359 618 6 04 59

  • dummy+359 879 535 781

  • dummy

© Copyright 2024. Изработено в СУ "Вичо Грънчаров" Горна Оряховица

Search