Previous Next

Първа награда за камерна група „Канатица“ при СУ „Вичо Грънчаров“ от XXIV Национален детско музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

Поредно призово отличие от конкурс завоюва камерна група „Канатица“ при СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица. Съставът се завърна с Първа награда в четвърта възрастова група от XXIV Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе на 20 и 21 април 2024 г. в град Стара Загора под патронажа на кмета на града. В поредното издание на конкурса се включиха над 1300 изпълнители от цялата страна, като и тази година той е включен в "Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби" към Министерство на културата. Освен приза за камерната група на училището Първа награда бе присъдена и на оркестъра към Школа за народни инструменти „Потомци“ – гр. Лясковец. На камерната група към същата школа бе връчен и Приза на кмета на град Стара Загора.
Поздравяваме младите изпълнители и техния ръководител Стефан Печикамъков за поредното отличие и им желаем много бъдещи успешни изяви.

Свържете се с нас

5100 Горна Оряховица, България
ул. "Цар Освободител" 6

  • dummy+359 618 6 04 59

  • dummy+359 879 535 781

  • dummy

© Copyright 2024. Изработено в СУ "Вичо Грънчаров" Горна Оряховица

Search