Previous Next

Обучения в часа на класа от инспектори от РДПБЗН-Велико Търново

В V клас инспектор Юлия Даскалова от РДПБЗН- Велико Търново проведе в обучение по пожарна безопасност на тема: "Колективни и индивидуални средства за защита". Разказа на учениците за бомбоубежищата, които са на територията на града - в жилищни сгради, частни предприятия и учебни заведения. Показва как правилно се използват противогазите. След това учениците имаха възможността да видят и да пробват противогазови маски. Въпреки че ситуацията не беше реална, те бяха впечатлени от оборудването и каква е неговата роля за защита. Това занимание не само разшири познанията на учениците по темата, но и им внесе доза реализъм и интерактивност в часа, който остави следа в ума на учениците за безопасността и защитата им.
Темата в VI клас беше "Правила за поведение при радиационна авария". Инспектор Даскалова представи на децата основните методи, които са необходими, за да се предпазим в случай на радиационна авария. Лекцията премина много интересно и зареди учениците т с нови знания и умения.
Лекция-беседа на тема „Превантивен контрол и превантивна дейност“ беше проведена с учениците от VII клас. Учениците се запознаха с правилата за поведение при радиационна авария, колективните и индивидуалните средства за защита при радиационна авария. Учениците научиха как да измерят и определят подходящия за тях противогаз и как да го дезинфекцират и поставят правилно. По-любопитните от тях си сложиха противогаз и споделиха впечатленията си пред инспектор Даскалова.

Свържете се с нас

5100 Горна Оряховица, България
ул. "Цар Освободител" 6

  • dummy+359 618 6 04 59

  • dummy+359 879 535 781

  • dummy

© Copyright 2024. Изработено в СУ "Вичо Грънчаров" Горна Оряховица

Search